آیا من به پیاز آلرژی دارم؟| حساسیت و آلرژی به پیاز
پیاز بخشی از جنس گیاه آلیوم ، همراه با سیر ، موسیر و پیازچه می باشد. افرادی که به پیاز حساسیت دارند یا حساس هستند نسبت به سایر آلیوم ها نیز حساس هستند. آلیوم های زینتی (گیاهان غیر قابل خوراکی) همچنین ممکن است در برخی از افراد واکنشی ایجاد کنند.

آیا من به پیاز آلرژی دارم؟| حساسیت و آلرژی به پیاز


فروشگاه آجیل و خشکبار اوناتس : پیازها در کنار بسیاری از غذاهای گرم و سرد قابل استفاده هستند. اگر به پیاز حساسیت دارید یا به آنها حساسیت غذایی دارید ، ممکن است فهمیده باشید که اجتناب از آنها دشوار است.

برخی از افراد از خوردن ، لمس کردن یا بو کردن پیاز خام واکنش هایی نشان می دهند. برخی دیگر هم از پیاز خام و هم پخته واکنش نشان می دهند.

پیاز بخشی از جنس گیاه آلیوم ، همراه با سیر ، صدف و پیازچه می باشد. افرادی که حساسیت  به پیاز دارند یا حساس هستند نسبت به سایر آلیوم ها نیز حساس هستند. آلیوم های زینتی (گیاهان غیر قابل خوراکی) همچنین ممکن است در برخی از افراد واکنشی ایجاد کنند.

خواندن را ادامه دهید تا در مورد آلرژی پیاز ، از جمله علائم ، علل ، تشخیص و درمان بیشتر بدانید. ما همچنین لیستی از گزینه های پیاز را که می توانید استفاده کنید به اشتراک خواهیم گذاشت.


تفاوت بین حساسیت و آلرژی چیست؟

داشتن آلرژی پیاز واقعی بسیار نادر است. اگر به پیاز آلرژی داشته باشید ، سیستم ایمنی بدن پیاز و احتمالاً سایر آلیوم ها را به عنوان مواد خطرناک تشخیص می دهد.

سپس بدن شما اقدامات محافظتی از جمله انتشار مواد شیمیایی مانند هیستامین را انجام می دهد. این مواد شیمیایی می توانند علائم مختلفی را ایجاد کنند که از ناراحتی  تاتهدید زندگی می تواند باشد.

داشتن حساسیت به پیاز (یا عدم تحمل) یک مورد شایع تر است. عدم تحمل مواد غذایی (حساسیت به مواد غذایی غیر حساس) ناشی از عدم توانایی پردازش و هضم غذاهای خاص است ، نه با واکنش سیستم ایمنی بدن.

عدم تحمل مواد غذایی معمولاً نسبت به آلرژی های غذایی واکنش های کمتری ایجاد می کند. اگر عدم تحمل پیاز دارید ، سیستم ایمنی بدن شما تحریک نخواهد شد ، اما ممکن است در صورت حساس بودن ، برخی از همان علائم آلرژی را تجربه کنید.

به همین دلیل ، اغلب می توان تفاوت بین این دو شرط را دشوار دانست.


مطالعه کنید : 9 آجیلی که به سلامتی بیشتر ما کمک می کنند


علائم آلرژی پیاز چیست؟

اگر به پیاز حساسیت دارید ، ممکن است یک یا چند علامت داخلی یا خارجی را تجربه کنید. این موارد از خفیف تا شدید متغیر است. علائم از نظر شروع نیز می توانند متفاوت باشند.

برخی از افراد هنگام خوردن غذا ، لمس یا بو کردن پیاز علائم فوری را تجربه می کنند. برخی دیگر ممکن است برای چند ساعت یا بیشتر علائمی نداشته باشند.

علائم آلرژی پیاز شامل موارد زیر است:

  • کهیر یا بثور در هر جای بدن
  • سوزن سوزن شدن یا خارش دهان
  • تورم لب ، صورت ، زبان یا گلو
  • گرفتگی بینی
  • مشکل در تنفس
  • تهوع و استفراغ
  • اسهال
  • دل درد
  • گرفتگی
  • سرگیجه یا سرگیجه
  • آنافیلاکسی ، اگرچه این نادر است

علائم خفیف اغلب هنگامی برطرف می شود که پیاز دیگر در سیستم شما نباشد. آنها همچنین به طور معمول به خوبی به درمان های خانگی پاسخ می دهند.

اگر واکنش های شدیدی مانند استفراغ ، بد حالی معده ، سرگیجه یا مشکل تنفس را دارید ، سریعاً از پزشک کمک بگیرید.

در برخی موارد ، ممکن است روزها پس از گذشت مواجهه خود علائم آلرژی پیاز را تجربه کنید. این وضعیت ممکن است نیاز به مراقبت پزشک داشته باشد.


 مطالعه کنید : رژیم لاغری با انجیر خشک


واکنش آنافیلاکسی

در حالی که نادر است ، یک واکنش آنافیلاکتیکی به پیاز در کسی که به شدت آلرژی دارد امکان پذیر است. اگر پیاز خام باشد ، یا به آرامی پخته شود ، این احتمال بیشتر رخ می دهد.

آنافیلاکسی یک اورژانس پزشکی است که نیاز به مراقبت فوری دارد. علائم آن شامل موارد زیر است:

  • سرگیجه
  • گیجی
  • تعریق
  • نفس کشیدن
  • تورم در دهان و گلو
  • از دست دادن هوشیاری


غذاهایی که می توانند آلرژی پیاز ایجاد کنند

حساسیت و آلرژی به پیاز : اگر به پیاز حساسیت دارید ، ممکن است به غذاها ، گیاهان و موادی که نوع پروتئین مشابهی دارند نیز حساسیت داشته باشید. این به عنوان واکنش متقابل شناخته شده است.

غذاهای این دسته شامل آلیوم های خوراکی مانند سیر ، پیاز ، پیازچه و موسیر هستند. همچنین ممکن است شامل mugwortباشد که گاهی از آن به عنوان چای و در غذاهای آسیایی استفاده می شود.

اجتناب از مواد و آلیوم های خوراکی ممکن است چالش برانگیز باشد ، اما غیرممکن نیست. حتماً برچسب ها را بخوانید ، به خصوص در مورد غذاهای آماده ، فرآوری شده و بسته بندی شده. آلیوم ها گاه به عنوان چاشنی برچسب ها گفته می شوند.

هنگام شک و تردید ، قبل از خوردن غذا با سازنده تماس بگیرید یا از غذاهای دارای برچسب نامشخص خودداری کنید. غذاهایی که اجتناب می شود شامل موارد زیر است:

  • سالاد بار یا سالادهای ضد دلی ، از جمله سالاد تخم مرغ ، سالاد تن و سالاد سرآشپز
  • گوشتهای دلی
  • سالسا ، مانند pico de gallo
  • ورودی های یخ زده
  • پوسته منجمد یا پیش ساخته
  • کراکر
  • سوپ و سسهای آماده شده
  • بسته های طعم دهنده
  • مرغ ، گوشت ، استخوان یا مایع سبزیجات
  • پنیرهای طعم دار

جنس آلیوم به خانواده گیاهی Amaryllidaceae (amaryllis) تعلق دارد. افراد مبتلا به آلرژی پیاز همچنین ممکن است نسبت به گیاهان گلدار آماریلی حساسیت نشان دهند و یا حساس باشند ، که شامل آلیاژهای زینتی و انواع مختلفی از نیلوفرهای است.

گیاهان آماریلیس غالباً از لامپ ها رشد می کنند. صدها گیاه گلدار در این دسته قرار دارند. گیاهانی که ممکن است به آنها آلرژی داشته باشید عبارتند از:

  • احساس بنفش
  • Globemaster allium
  • گلادیاتور آلیوم
  • چوب آلیوم
  • پیازهای وحشی
  • پیاز وحشی
  • پیاز سنگی
  • زنبق عید پاک
  • سوسن مادونا
  • نیلوفر ببر
  • زنبق نارنجی
  • دافودیلس
  • لاله ها
  • آگاپانتها
  • عنبیه
  • آلسترومریا

نحوه درمان آلرژی پیاز

حساسیت و آلرژی به پیاز : موثرترین نوع درمان بستگی به شدت واکنش آلرژیک شما دارد. درمان آلرژی پیاز شامل موارد زیر است:

آنتی هیستامین ها: آنتی هیستامین ها به عنوان داروهای بدون نسخه خوراکی یا اسپری در دسترس هستند. این داروها هیستامین را مسدود می کنند ، که باعث کاهش یا از بین بردن واکنش های آلرژیک جزئی مانند کهیر ، خارش و احتقان بینی می شود.

آلوئه ورا: آلوئه ورا باعث کاهش هیستامین در بدن نمی شود ، اما می تواند برای آرام کردن کهیرهای خارش دار مفید باشد. می توانید آن را در داروخانه ها یا به صورت آنلاین پیدا کنید.

کرم هیدروکورتیزون: استفاده موضعی از این داروی بدون نسخه می تواند خارش و التهاب را کاهش دهد.

Epinephrine (EpiPen ، EPIsnap ، Adyphren): این داروی تجویز داروی تزریق خودکار است که تحت چندین مارک تجاری فروخته می شود. از این دارو برای درمان واکنشهای حساسیت شدید مانند آنافیلاکسی استفاده می شود.

استنشاقی سولفات آلبوترول (ProAir ، Proveelled ، Ventolin): این برونکودیلاتور بدون نسخه برای افزایش جریان هوا از طریق لوله های برونشی استفاده می شود.


نحوه جلوگیری از واکنش آلرژیک

حساسیت و آلرژی به پیاز : اگر به پیاز حساسیت دارید ، اجتناب از آنها بهترین راه برای جلوگیری از علائم آلرژی است. پخت و پز پیاز ترکیباتی را ایجاد می کند که باعث ایجاد واکنشهای آلرژیک در برخی افراد می شوند ، بنابراین خوردن فقط پیاز پخته شده ممکن است کمک کند.

حتما از خوردن آلیوم های خوراکی و گیاهان زینتی که می توانند علائم شما را برطرف کنند نیز خودداری کنید. مصرف داروی روزانه آلرژی مانند آنتی هیستامین ممکن است کمک کند - به خصوص در مواقعی از سال که گرده های ماگورورت زیاد است.

اگر به طور اتفاقی می خورید یا با پیاز در تماس هستید ، سریعاً یک داروی آنتی هیستامین یا انواع دیگر آلرژی مصرف کنید.


مطالعه کنیدخرید اینترنتی گردو | خرید آنلاین گردو


برای جایگزینی پیاز چه می توانید استفاده کنید؟

حساسیت و آلرژی به پیاز: در پخت و پز ، بهترین گزینه ها برای پیاز اغلب آلیوم های دیگر است ، اگرچه ممکن است لازم باشد که از این موارد نیز اجتناب کنید. اگر چنین است ، ماجراجویی کنید و این جایگزین ها را امتحان کنید:

آنغوزه : این سبزی ریشه از یک گیاه رازیانه غول پیکر تهیه می شود و در اصل در ایران و افغانستان پرورش یافته است. این ماده همچنین به عنوان هینگ معروف است و غذایی کم FODMAP است. شما می توانید آن را در فروشگاه های مواد غذایی خاص ، معمولاً به صورت پودر یا بصورت آنلاین پیدا کنید. آنغوزه دارای طعم پیاز و گلیلی است و دارای ادویه جات ترشی جات و تند است. وقتی پخته شد ، آن را با طعم تند می کند. همچنین بسیار قدرتمند است برای شروع از یک سنجاق کوچک استفاده کنید و بر اساس شدت طعم مورد نظر ، مقدار آن را به آرامی افزایش دهید.

رازیانه :  این لامپ معطر شیرین بیان هنگام پخته شدن ، طعم تر و مزه دار می شود. از نظر طعم کمی پیاز است ، همچنین دارای یک بافت قارچ است. شما می توانید آن را به روشی که از پیازچه ها ، به مقدار مشابه ، در دستور العمل های پخته شده استفاده می کنید ، استفاده کنید. رازیانه تازه را می توانید در فروشگاه های مواد غذایی پیدا کنید و می توانید بذر رازیانه و پودر خشک را بصورت آنلاین خریداری کنید.

تربچه به جای پیاز خام ، در مقادیر مشابه سعی کنید از تربچه در ظروف سرد استفاده کنید. تربچه دارای طعم تند و ترد و دلپذیر آبدار است.

کرفس : ممکن است طعم آن شباهتی به پیاز نداشته باشد ، اما هنگام استفاده به عنوان جایگزین در سالاد ماهی ، تخم مرغ یا مرغ ، می توان آن را خراب کرد. هنگام تهیه این غذاها به همان مقدار کرفس که پیاز آن را میل کرده اید خرد کنید. همچنین می توانید از کرفس پخته شده در سوپ و خورش استفاده کنید.

غذاها و ادویه های کم FODMAP. چندین مارک خاص برای افرادی که مایل به جلوگیری از پیاز و سیر هستند طراحی شده است. شما می توانید برخی از اینجا را بررسی کنید.


چگونه می دانم آلرژی پیاز دارم؟

حساسیت و آلرژی به پیاز: پزشک می تواند در تشخیص آلرژی پیاز ، حساسیت پیاز یا بیماری دیگر به شما کمک کند. آنها یک امتحان بدنی خواهند گرفت و در مورد علائم ، مصرف مواد غذایی ، مکمل های غذایی و شیوه زندگی از شما سؤال می کنند. 

پزشک ممکن است توصیه کند که شما در طی پنج تا شش هفته یک رژیم حذف را امتحان کنید و نتایج خود را دوباره گزارش کنید. در طی یک رژیم غذایی حذف ، شما هر نوع غذایی را که ممکن است به آن آلرژی داشته باشید ، حذف می کنید و یکی یکی آنها را مجدداً قرار می دهید تا ببینید کدام یک باعث واکنش می شود.

چندین آزمایش تشخیصی برای آلرژی و حساسیت های غذایی وجود دارد. به پزشک اطلاع دهید که آیا داروهای ضد افسردگی ، آنتی هیستامین ها یا داروهای سوزش سر دل را مصرف می کنید ، زیرا این ممکن است نتایج آزمایش را تحت تأثیر قرار دهد.

آزمایشاتی که ممکن است به شما داده شود شامل موارد زیر است:

تست پوستی : این آزمایش در مطب پزشک انجام می شود. به شما مقدار کمی آلرژی زا بالقوه داده می شود ، که دقیقاً زیر پوست تزریق می شود. اگر به هر یک از آنها آلرژی دارید ، یک کندو یا نوع دیگری از واکنش ایجاد می شود.

آزمایش خون خاص IgE :  این آزمایش خون ، میزان آنتی بادی های ایمونوگلوبولین E (IgE) موجود در سیستم شما را اندازه گیری می کند. نمونه خون شما در آزمایشگاه تجزیه و تحلیل می شود تا مشخص شود حساس به کدام آلرژن ها هستید.

بردن

داشتن آلرژی به  پیاز واقعی بسیار نادر است. داشتن حساسیت غذایی به پیاز رایج تر است. هر دو بیماری علائم خاصی مانند ناراحتی معده دارند.

افرادی که به پیاز حساسیت دارند ممکن است به سیر و سایر آلیوم ها مانند پیاز نیز حساسیت داشته باشند. اگر به پیاز حساسیت دارید ، ممکن است به برخی گیاهان گلدار مانند نیلوفرها نیز حساسیت داشته باشید.

آلرژی پیاز از نظر شدت از خفیف تا شدید متفاوت است. شما می توانید با یادگیری اینکه سبزیجات یا گیاهان آلرژی شما را تحریک می کنند ، این بیماری را مدیریت کرده و با احتیاط اجتناب کنید

خرید آجیل و خشکبار ، خرید زعفران ،خرید چای در فروشگاه اینترنتی اوناتس


منبع:

Am I Allergic to Onions?


منبع: www.healthline.com
برچسب ها: پیاز آلرژی پیاز حساسیت پیاز آلرژی

نظرات


***توجه***

مطالب و محتوای این سایت از سایت های خارجی ترجمه شده است و برای بیماران توصیه می شود قبل از بکار بردن دستورالعمل های این سایت با پزشک خود مشورت کنند.

اگر عمده فروش ، تامین کننده، تولید کننده یا صادر کننده هستید

همین حالا محصولات خود را در "عمده بازار" به صورت رایگان ثبت نام کنید.

ثبت نام