10 مزیت مبتنی بر شواهد چای سبز

10 مزیت مبتنی بر شواهد چای سبز

تاریخ انتشار : 1400/01/16 00:00:00
چای سبزی از فواید سلامتی زیادی برخوردار است ، به عنوان مثال می توان به کاهش وزن، کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن مثل سرطان ، افزایش طول عمر ، بهبود عملکرد مغز و جلوگیری از سکته اشاره کرد.

گفته می شود چای سبز یکی از سالم ترین نوشیدنی های کره زمین است.

این ماده دارای آنتی اکسیدان هایی است که فواید زیادی برای سلامتی دارند ، که می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • بهبود عملکرد مغز
  • کاهش چربی
  • محافظت در برابر سرطان
  • کاهش خطر بیماری قلبی

حتی ممکن است مزایای بیشتر سلامتی نیز وجود داشته باشد.

در اینجا 10 فایده احتمالی چای سبز برای سلامتی آورده شده است.

چای سبز و خواص آنها

1. حاوی ترکیبات فعال زیستی سالم است

چای سبز چیزی فراتر از یک نوشیدنی مرطوب کننده است.

گیاه چای سبز حاوی طیف وسیعی از ترکیبات سالم است که آن را به نوشیدنی نهایی تبدیل می کند (1).

چای سرشار از پلی فنول است که ترکیبات طبیعی هستند و فواید سلامتی دارند ، مانند کاهش التهاب و کمک به مبارزه با سرطان.

چای سبز حاوی یک کاتچین به نام epigallocatechin-3-gallate (EGCG) است. کاتچین ها آنتی اکسیدان های طبیعی هستند که به جلوگیری از آسیب سلول کمک می کنند و فواید دیگری نیز دارند.

این مواد می توانند با تشکیل رادیکال های آزاد در بدن ، سلول ها و مولکول ها را از آسیب محافظت کنند. این رادیکال های آزاد در پیری و بسیاری از انواع بیماری ها نقش دارند.

EGCG یکی از قوی ترین ترکیبات موجود در چای سبز است. تحقیقات توانایی آن را برای کمک به درمان بیماری های مختلف آزمایش کرده است. به نظر می رسد یکی از اصلی ترین ترکیباتی است که به چای سبز خواص دارویی می بخشد .

چای سبز همچنین دارای مقادیر کمی مواد معدنی است که می تواند برای سلامتی شما مفید باشد.

سعی کنید یک مارک چای سبز با کیفیت بالاتر انتخاب کنید ، زیرا برخی از مارک های با کیفیت پایین می توانند حاوی مقادیر زیادی فلوراید باشند .

همانطور که گفته شد ، حتی اگر مارک با کیفیت پایین تری را انتخاب کنید ، باز هم مزایای آن بیشتر از هر خطری است.

خلاصه
چای سبز مملو از آنتی اکسیدان های پلی فنول از جمله کاتچین به نام EGCG است. این آنتی اکسیدان ها می توانند اثرات مفید مختلفی بر سلامتی داشته باشند.

2. ممکن است عملکرد مغز را بهبود بخشد

چای سبز علاوه بر هوشیاری شما ، علاوه بر این ، می تواند به تقویت عملکرد مغز نیز کمک کند.

ماده اصلی فعال ، کافئین است که یک ماده محرک شناخته شده است.

به اندازه قهوه وجود ندارد ، اما به اندازه کافی برای ایجاد پاسخ بدون ایجاد اثرات ناخوشایند مرتبط با مصرف بیش از حد کافئین است.

کافئین با مسدود کردن یک انتقال دهنده عصبی مهاری به نام آدنوزین ، بر مغز تأثیر می گذارد. به این ترتیب ، باعث شلیک سلول های عصبی و غلظت انتقال دهنده های عصبی مانند دوپامین و نوراپی نفرین می شود .

تحقیقات به طور مداوم نشان می دهد که کافئین می تواند جنبه های مختلف عملکرد مغز را بهبود بخشد ، از جمله خلق و خو ، هوشیاری ، زمان واکنش و حافظه.

با این حال ، کافئین تنها ترکیب تقویت کننده مغز در چای سبز نیست. همچنین حاوی آمینو اسید L-theanine است که می تواند از سد مغز خون عبور کند.

L-theanine فعالیت انتقال دهنده عصبی مهارکننده GABA را افزایش می دهد که دارای اثرات ضد اضطرابی است. همچنین باعث افزایش دوپامین و تولید امواج آلفا در مغز می شود.

مطالعات نشان می دهد که کافئین و L-theanine می توانند اثرات هم افزایی داشته باشند. این بدان معنی است که ترکیب این دو می تواند به ویژه تأثیرات مهمی در بهبود عملکرد مغز داشته باشد.

به دلیل L-theanine و مقدار کم کافئین ، چای سبز ممکن است نوع وزوز ملایم و متفاوتی نسبت به قهوه برای شما ایجاد کند.

بسیاری از افراد گزارش می کنند که در مقایسه با قهوه ، انرژی پایدارتر و بهره وری بسیار بیشتری هنگام نوشیدن چای سبز دارند.

خلاصه
چای سبز حاوی کافئین کمتری نسبت به قهوه است اما برای تولید اثر کافی است. همچنین حاوی آمینو اسید L-theanine است که می تواند به طور هم افزایی با کافئین کار کند تا عملکرد مغز را بهبود بخشد.

3. چربی سوزی را افزایش می دهد

اگر به لیست مواد تشکیل دهنده مکمل های چربی سوزی نگاه کنید ، به احتمال زیاد چای سبز در آن موجود خواهد بود.

این به این دلیل است که ، طبق تحقیقات ، چای سبز می تواند چربی سوزی را افزایش دهد و میزان متابولیسم را افزایش دهد  .

در یک مطالعه که با حضور 10 مرد سالم انجام شد ، مصرف عصاره چای سبز میزان کالری سوزانده شده را 4٪ افزایش داد. در دیگری که شامل 12 مرد سالم است ، عصاره چای سبز در مقایسه با افرادی که دارونما مصرف می کنند ، میزان اکسیداسیون چربی را 17 درصد افزایش می دهد .

با این حال ، برخی از مطالعات در مورد چای سبز هیچ افزایش متابولیسم را نشان نمی دهد ، بنابراین اثرات ممکن است به فرد و نحوه تنظیم مطالعه بستگی داشته باشد  .

کافئین همچنین ممکن است با بسیج اسیدهای چرب از بافت چربی و در دسترس قرار دادن آنها برای استفاده به عنوان انرژی ، عملکرد بدنی را بهبود بخشد  .

دو مطالعه مروری جداگانه گزارش کرده اند که کافئین ممکن است عملکرد بدنی را تقریباً 11-12 درصد افزایش دهد  .

خلاصه
چای سبز ممکن است در کوتاه مدت میزان متابولیسم را افزایش داده و چربی سوزی را افزایش دهد ، اگرچه همه مطالعات موافق نیستند.

4- آنتی اکسیدان ها ممکن است خطر ابتلا به برخی سرطان ها را کاهش دهند

سرطان در اثر رشد کنترل نشده سلول ها ایجاد می شود. این یکی از مهمترین دلایل مرگ و میر در جهان است.

تحقیقات نشان داده است که آسیب اکسیداتیو می تواند منجر به التهاب مزمن شود ، که می تواند منجر به بیماری های مزمن ، از جمله سرطان شود. آنتی اکسیدان ها می توانند در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت کنند.

چای سبز منبع عالی آنتی اکسیدان های قدرتمند است.

تحقیقات ، ترکیبات چای سبز را با کاهش خطر ابتلا به سرطان مرتبط کرده است ، از جمله مطالعات زیر:

  • سرطان پستان. یک بررسی جامع از مطالعات مشاهده ای نشان داد که زنانی که بیشترین چای سبز را می نوشند ، تقریباً 20-30٪ خطر ابتلا به سرطان پستان ، یکی از شایع ترین سرطان ها در زنان ، کمتر است.
  • سرطان پروستات. یک مطالعه مشاهده کرد که مردان با نوشیدن چای سبز کمتر در معرض خطر سرطان پیشرفته پروستات هستند.
  • سرطان روده بزرگ. تجزیه و تحلیل 29 مطالعه نشان داد که کسانی که چای سبز می نوشند حدود 42٪ کمتر در معرض سرطان روده بزرگ قرار دارند.

بسیاری از مطالعات مشاهده ای نشان می دهد که افراد نوشیدنی چای سبز کمتر به انواع مختلفی از سرطان مبتلا می شوند ، اما برای تأیید این اثرات به تحقیقات با کیفیت بالا نیاز است .

برای داشتن بیشترین مزایای سلامتی ، از افزودن شیر به چای خود پرهیز کنید. برخی مطالعات نشان می دهد که می تواند مقدار آنتی اکسیدان موجود در برخی از چای ها را کاهش دهد .

خلاصه
چای سبز دارای آنتی اکسیدان های قوی است که ممکن است در برابر سرطان محافظت کند. مطالعات متعدد نشان می دهد که افراد با نوشیدنی های چای سبز کمتر در معرض ابتلا به انواع مختلف سرطان هستند.

 5. ممکن است  از پیری مغز محافظت کند

چای سبز نه تنها می تواند عملکرد مغز را در کوتاه مدت بهبود بخشد ، بلکه ممکن است با افزایش سن از مغز شما محافظت کند.

بیماری آلزایمر یک بیماری شایع تخریب عصبی و شایع ترین علت زوال عقل در بزرگسالان مسن است .

بیماری پارکینسون یکی دیگر از بیماری های عصب زای رایج است و شامل مرگ نورون های تولید کننده دوپامین در مغز است.

چندین مطالعه نشان می دهد که ترکیبات کاتچین موجود در چای سبز می تواند اثرات محافظتی مختلفی بر سلولهای عصبی در لوله های آزمایش و مدل های حیوانی داشته باشد و احتمالاً خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش می دهد .

خلاصه
ترکیبات فعال زیستی موجود در چای سبز می تواند اثرات محافظتی مختلفی بر مغز داشته باشد. آنها ممکن است خطر ابتلا به زوال عقل ، یک اختلال نورودژنراتیو شایع در بزرگسالان مسن را کاهش دهد.

6. ممکن است بوی بد دهان را کاهش دهد

کاتچین موجود در چای سبز فوایدی نیز برای سلامت دهان و دندان دارد.

مطالعات لوله آزمایش نشان می دهد که کاتچین ها می توانند رشد باکتری ها را سرکوب کرده و به طور بالقوه خطر عفونت را کاهش دهند .

استرپتوکوک موتانس یک باکتری رایج در دهان است. باعث تشکیل پلاک می شود و از عوامل اصلی ایجاد حفره و پوسیدگی دندان است.

مطالعات نشان می دهد که کاتچین موجود در چای سبز می تواند از رشد باکتریهای دهانی در آزمایشگاه جلوگیری کند ، اما هیچ مدرکی نشان نمی دهد که نوشیدن چای سبز اثرات مشابهی دارد.

با این حال ، برخی شواهد نشان می دهد که چای سبز ممکن است بوی بد دهان را کاهش دهد.

خلاصه
کاتچین موجود در چای سبز ممکن است از رشد باکتری در دهان جلوگیری کرده و خطر بوی بد دهان را کاهش دهد.

7. ممکن است به جلوگیری از دیابت نوع 2 کمک کند

نرخ دیابت نوع 2 در دهه های اخیر در حال افزایش است. این شرایط اکنون تقریباً از هر 10 آمریکایی 1 نفر را تحت تأثیر قرار می دهد.

دیابت نوع 2 شامل افزایش سطح قند خون است که ممکن است به دلیل مقاومت به انسولین یا عدم توانایی در تولید انسولین ایجاد شود.

مطالعات نشان می دهد که چای سبز ممکن است حساسیت به انسولین را بهبود بخشد و سطح قند خون را کاهش دهد .

یک مطالعه در افراد ژاپنی نشان داد که کسانی که بیشترین چای سبز را می نوشند ، تقریباً 42٪ کمتر خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را دارند.

طبق بررسی 7 مطالعه با مجموع 286701 نفر ، افراد چایخوار 18٪ خطر دیابت کمتر داشتند .

خلاصه
برخی از مطالعات کنترل شده نشان می دهد که چای سبز ممکن است باعث کاهش ملایم سطح قند خون شود. همچنین ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد.

8- ممکن است به پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی کمک کند

بیماری های قلبی عروقی ، از جمله بیماری های قلبی و سکته مغزی ، مهمترین دلایل مرگ و میر در سراسر جهان هستند .

مطالعات نشان می دهد که چای سبز ممکن است برخی از عوامل اصلی خطر ابتلا به این بیماری ها را بهبود بخشد ، که شامل بهبود کلسترول کل و سطح کلسترول LDL (بد) است  .

چای سبز همچنین ظرفیت آنتی اکسیدانی خون را افزایش می دهد ، که از ذرات LDL در برابر اکسیداسیون محافظت می کند ، که بخشی از مسیر بیماری قلبی است .

با توجه به اثرات مفید بر روی عوامل خطر ، تعجب آور نیست که افرادی که چای سبز می نوشند تا 31٪ خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی عروقی کمتری را دارند.

خلاصه
چای سبز ممکن است کلسترول کل و LDL (بد) را کاهش دهد و همچنین از ذرات LDL در برابر اکسیداسیون محافظت کند. مطالعات نشان می دهد افرادی که چای سبز می نوشند کمتر در معرض بیماری های قلبی عروقی قرار دارند.

9. ممکن است به شما در کاهش وزن کمک کند

با توجه به اینکه چای سبز می تواند در کوتاه مدت میزان متابولیسم را افزایش دهد ، منطقی است که می تواند به شما در کاهش وزن کمک کند.

چندین مطالعه نشان می دهد که چای سبز ممکن است به کاهش چربی بدن ، به ویژه در ناحیه شکم کمک کند .

یکی از این مطالعات یک مطالعه کنترل شده تصادفی 12 هفته ای بود که 240 نفر مبتلا به چاقی در آن شرکت داشتند.

در این مطالعه ، در گروه چای سبز ، در مقایسه با گروه کنترل ، درصد چربی بدن ، وزن بدن ، دور کمر و چربی شکم کاهش قابل توجهی داشت  .

با این حال ، برخی از مطالعات از نظر آماری افزایش قابل توجهی در کاهش وزن با چای سبز نشان نمی دهند ، بنابراین محققان برای تأیید این اثر باید مطالعات بیشتری انجام دهند .

خلاصه
برخی مطالعات نشان می دهد که چای سبز ممکن است منجر به کاهش وزن شود. ممکن است به ویژه در کاهش چربی شکم خطرناک مثر باشد.

10. ممکن است به شما کمک کند تا بیشتر زندگی کنید

با توجه به اینکه برخی از ترکیبات موجود در چای سبز به محافظت در برابر سرطان و بیماری های قلبی کمک می کند ، منطقی است که می تواند به شما در طول عمر بیشتر کمک کند.

در یک مطالعه ، محققان 40530 بزرگسال ژاپنی را طی 11 سال مورد مطالعه قرار دادند. کسانی که بیشتر چای سبز می نوشند - 5 فنجان یا بیشتر در روز - به طور قابل توجهی کمتر در طول دوره مطالعه می میرند:

  • مرگ از همه دلایل: 23٪ در زنان کمتر ، 12٪ در مردان کمتر
  • مرگ ناشی از بیماری قلبی: 31٪ در زنان کمتر ، 22٪ در مردان کمتر است
  • مرگ ناشی از سکته مغزی: 42٪ در زنان کمتر ، 35٪ در مردان کمتر است

مطالعه دیگر با حضور 14001 فرد مسن ژاپنی نشان داد که کسانی که بیشترین چای سبز را نوشیده اند 76٪ کمتر در معرض مرگ در طول دوره 6 ساله مطالعه قرار دارند .

خلاصه
مطالعات نشان می دهد افرادی که چای سبز می نوشند ممکن است بیشتر از کسانی که چای نمی نوشند زندگی کنند.

نکته آخر

چای سبز دارای یکسری فواید سلامتی است.

برای کمک به احساس بهتر ، کاهش وزن و کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن ، ممکن است بخواهید تهیه چای سبز را به عنوان بخشی منظم از زندگی خود در نظر بگیرید.


مطالعه کنید : آیا چای سبز می تواند ویروس کرونا را مهار کند؟


معرفی انواع چای در فروشگاه اینترنتی اوناتس :

منبع: www.healthline.com
برچسب ها: سلامتی چای سبز ضد سرطان ضد پیری افزایش طول عمر ضد اضطراب چربی سوز

نظرات


***توجه***

مطالب و محتوای این سایت از سایت های خارجی ترجمه شده است و برای بیماران توصیه می شود قبل از بکار بردن دستورالعمل های این سایت با پزشک خود مشورت کنند.