عوارض و مضرات نوشیدن چای کهنه دم چیست؟

عوارض و مضرات نوشیدن چای کهنه دم چیست؟

چای از نوشیدنی های محبوب در بین ایرانی ها محسوب می شودچایی که بیشتر از 10 دقیقه دم بکشد، چای کهنه به حساب می آید و نوشیدن این چای سبب مشکلات فراوانی در بدن خواهد شد که در این مقاله به آنها اشاره خواهیم داشت با ما باشید.
ادمین اصلی
1399/11/11

عوارض و مضرات نوشیدن چای کهنه دم چیست؟


چای از نوشیدنی های محبوب در بین ایرانی ها محسوب می شود که نوشیدن آن دارای قواعد خاصی است. بسیاری از افراد از روی عادت یا تنبلی چای کهنه دم را مصرف می کنند. ولی این افراد بهتر است بدانند با مصرف چای کهنه دم مواد سمی در بدن آن ها تولید می شود و اثرات جبران ناپذیری می تواند برای سلامتی آن ها در پی داشته باشد. چای کهنه دارای رنگ سیاه، بو و مزه ی نامطبوعی است و مصرف آن باعث بروز یبوست در افراد می شود. 

چایی که بیشتر از 10 دقیقه دم بکشد، چای کهنه به حساب می آید و نوشیدن این چای سبب افزایش خستگی در افراد می شود. چای کهنه دم سبب تحریک و ترشح اسید معده می شود و به همین سبب ماهیت اسیدی در بروز زخم معده موثر است.

از آنجایی که مواد مصنوعی در چای های کیسه ای وجود دارد، این چای ها در نسبت به دیگر چای های معمولی در مدت زمان کمتری رنگ می دهند. از مضرات مصرف چای کیسه ای و چای کهنه دم می توان به ریفلاکس معده و مشکلات گوارشی اشاره کرد. بسیاری از متخصصین معتقدند که مصرف چای کهنه مضرات بسیاری از جمله تولید سم در بدن و بروز مشکلات گوارشی را به دنبال دارد.


چای کهنه دم دقیقا به چه معناست؟

در شرایط زیر می توان گفت که چای کهنه دم به شمار می رود.

چایی که بیش از 8 ساعت در داخل قوری قرار داشته باشد و در دمای اتاق، بدون پوشش، البته به نوع چای نیز بستگی دارد. در این مدت زمان مزه چای از بین می رود. 

در برخی از مواقع گاهی چایی هایی هستند که می توانند پس از 72 ساعت بعد از دم کشیدن دوام بیاورند، البته به شرطی که این چای در داخل فریزر نگهداری شود.


پس بهترین روش برای نگهداری از چای دم کرده برای مدت طولانی

قرار دادن چای در یک شیشه در بسته محکم و بدون هیچ گونه منفذ، به هیچ عنوان هیچ اسانسی و یا شکر به آن اضافه نشده باشد.

 چنان چه هر گونه ماده اضافی ای مانند شکر را به این نوشیدنی اضافه کردید، حتی با وجود قرار دادن در فریزر نیز نباید بیشتر از 24 ساعت نگهداری شود.


چای دم کرده سرد در مقایسه با چای دم کرده داغ

چای دم کرده سرد با چای دم کرده داغ تفاوت بسیاری دارند. چای دم کرده داغ دارای حساسیت بیشتری نسبت به باکتری دارد و فوری کهنه دم می شود و به صورت کلی دما اثرات بسیاری را روی خواص آن دارد. در صورتی که قصد دارید عمر چای دم کرده را افزایش دهید، آن را در محیط خنگ نگهداری کنید. چای دم کرده در هوای گرم نیز مقاوم است ولی قطعا با عوارض بیشتری همراه است.


مضرات خوردن چای مانده و کهنه دم

به صورت کلی نوشیدن بیش از حد مجاز چای در طول روی به ویژه انواع چای که دارای اسانس و رنگ های مصنوعی هستند، مضرات و عوارض بسیاری برا بدن به دنبال دارند. از مضرات چای کهنه دم نیز می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ایجاد مشکلات گوارشی شامل زخم معده، ایجاد یبوست و تحریک ترشح اسید معده
  • افزایش خستگی
  • تولید سم خطرناک در بدن
  • ابتلا به سردرد
  • بروز برخی از سرطان ها
  • افزایش کلسترول خون
  • دیابت
  • مضرات خوردن چای کهنه دم به صورت داغ و غلیظ
  • مصرف چای کهنه دم به صورت غلیظ و بسیار داغ دارای عوارض و خطرات بسیاری است. از مهم ترین عوارض نوشیدن چای کهنه دم می توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • سلامت دهان دندان را به خطر می اندازد.
  • فرد به سوء هاضمه مبتلا می شود.
  • کم خونی
  • ابتلا به سرطان مری
  • ابتلا به بیماری های قلبی
  • به خطر افتادن سلامت کلیه ها
  • ایجاد آلزایمر
  • عطش
  • اختلالات بینایی
  • ایجاد مشکلات سیستم قلبی، عروقی

چرا مصرف چای کهنه دم خطرناک است؟

زمان مفید برای دم کشیدن چای حداکثر 10 دقیقه است. این مسئله به دلیل ماندن هر چه بیشتر برگ های چای در آب جوش موجب از بین رفت خواص، تلخ شدن و تولید سم در چای می شود. علاوه براین ماندن چای بیش از زمان طبیعی موجب غلیظ شدن آن می شود.

بنابراین مصرف چای کهنه دم سبب کاهش شدید آب بدن فرد مصرف کننده می شود. این نکته را در نظر بگیرید که به هیچ عنوان نباید نوشیدن چای را جایگزین آب کنید. چرا که چای به هیچ عنوان تاثیرات و خواص آب خالص را برای بدن ندارد. بنابراین هر فرد در طول روز بایستی آب و چای را به صورت مجزا و در حد تعادل مصرف نماید.


فروش انواع چای در فروشگاه اینترنتی اوناتس

برچسب ها: چای چای گیاهی چای سیاه

نظرات


***توجه***

مطالب و محتوای این سایت از سایت های خارجی ترجمه شده است و برای بیماران توصیه می شود قبل از بکار بردن دستورالعمل های این سایت با پزشک خود مشورت کنند.