پسته فندقی

پسته فندقی یکی از چند نوع پسته تولید شده در ایران است . این نوع پسته اندازه ای کوچک دارد ، در نتیجه تعدا اونس آن زیاد است.اندازه کوچک این پسته و شباهت شکلی آن به فندق ، علت نامگذاری آن می باشد.

شکل این پسته برخلاف دیگر انواع پسته گرد می باشد و تقریبا طول وعرض یکسانی دارد. 

بیشترین تولید این پسته در استان های کرمان( شهرستان های رفسنجان، زرند، کرمان و سیرجان) ، خراسان ها (شهرستان های فیض آباد، کاشمر، سبزوار، مه ولایت)و سمنان (شهرستان دامغان) می باشد. حدود نصف باغات استان کرمان زیر کشت این نوع پسته است. 

نام دیگر این پسته ، اوحدی است و در ایران صادرات این نوع پسته نسبت به انواع دیگر بیشتر است.

مغز این پسته بسیار خوش طعم می باشد لذا در کارگاه های تولیدی شیرینی پزی ، گز و مسقطی از خلال و پودر مغز پسته فندقی استفاده زیادی می شود.

این پسته به دو صورت خندان طبیعی و آب خندان (خندان مصنوعی) صادر می شود. کشورهایی مثل چین که به دنبال محصولات با قیمت پایین تری اند، ترجیح می دهند پسته فندقی را از ایران به صورت آب خندان وارد کنند.


خواص پسته فندقی

پسته فندقی تمام خواص پسته را دارد ، 

قیمت پسته

قیمت این پسته نسبت به سایر انواع پسته کمتر است ، لذا طرفداران زیادی در داخل برای آجیل  دارد. پسته فندقی به خاطر قیمت مناسبش طرفداران زیادی در کشورهای دیگر نیز دارد.